Ctvrtek, 19. Ledna, L.P. 2006

2006-01-19 USA

Opet po delsi dobe zdravim vsechny sve verne :-) ctenare, tentokrat vsak bez hacku a carek. Prestalo fungovat prepinani klavesnic.

Minuly tyden touhle dobou jsem jeste byl nekde nad atlantikem, ale ted uz sest dni chodim po zemi. A pomalu se zacinam tesit zase zpet :-)) Na udalosti bohaty ten tyden nebyl, ale prece jen se par veci stalo. Vezmu to poporadku:

V patek (13.1.2006) jsme zase zavitali do skoly, pozdravili sekretarku na katedre a vedouciho diplomky, vytiskli si rozvrh doucovani a zjistili, ze v ponedli jsou prazdniny. Pak jsme kecali s Honzou a prosvihli ,,Free food'', ktere kazdy patek porada centrum pro mezinarodni studenty. (Moc ho tam ale vetsinou neni, takze jsme zase o tolik neprisli.) Ja jsem pak jeste vecer hral sachy a zjistoval, ze mi to moc nemysli.

Sobotu jsme prohlasili za nakupovaci den a vyrazili nakoupit jidlo do Harrise Teetra. Protoze jsme uz zkuseni, tak jsme to (vcetne cesty) zvladli asi za hodinu a pul. A utratili jsme jen kolem padesati dolaru, coz bylo taky mile. Snad tam zase delsi dobu nebudeme muset jit.

V nedeli jsem byl (jako obycejne) v kostele a pak jsem si cetl. David psal na pocitaci diplomku a trochu me tim znervoznoval. Ale rekl jsem si, ze se nenecham vyvest z miry a cetl jsem si dal. Pak jsem to ale nevydrzel a radeji se sel projit do nedalekeho parku. A pritom jsem si sliboval, ze hned v pondeli se vrhnu na matiku. Vecer nam jeste volal Honza, ale jedine, co jsme zjistili, bylo, ze vola Honza. Telefon totiz nejspis neprezil sok z toho, ze se na nej take lze dovolat a zkolaboval.

V pondeli jsem rano vstal v 6:30 (kdo me zna, tusi, ze zde neni neco v poradku) a vrhl se na matiku. Kolem jedenacte (nevim presne) me to pomalu prestavalo bavit. Neco mi rikalo, ze se porad tocim v kruhu. Hledam totiz zvlastni topologicky prostor (pro znale: spocetny, zadna diskretni neni husta, huste mnoziny tvori filtr, extremalne nesouvisly). Ale moc mi to neslo. Vecer jsme pak byli na navsteve v Honzove novem byte. Ma to tam docela pekne a Denisa (jeho zena) umi delat moc dobre langose.

Utery byl prvni den, co jsme museli doucovat. Nastesti prisli za cele odpoledne vsehovsudy ctyri lidi a z nich jsem doucoval jen jednoho. A navic se mnou doucovali dva studenti, co studuji cistou (!) matiku. S nimi jsem si prijemne pokecal. Prijemne koneckoncu bylo i zjisteni, ze zde cistou matiku studuje i nekdo jiny nez my dva cesi.

Ve stredu jsem do skoly nesel. Stredy budu mit uplne volne. Tak jsem zase sedel nad onim topologickym prostorem. Nakonec jsem to vzdal rekl jsem, ze proste existuje (Buh ho urcite ma ve sve mysli) a zacal jsem z nej konstruovat dalsi zajimave veci (pro znale: bod v betaomeze, ktery neni v uzaveru spocetne diskretni, a spocetne mnoziny, v jejichz je uzaveru, tvori filtr). Nakonec jsem to sepsal a poslal prof. Simonovi k zkritizovani.

No a dneska se staly hned dve veci. Rano jsme jeli prat. A kdyz jsme prijeli na misto, na dverich visela cedule: Open Daily from 7:30 to 12:00 pm. A navzdory teto privetive ceduli byly dvere zavrene a nikdo se nemel k tomu nas pustit dovnitr. (Podotykam, ze bylo kolem 11:00 am.) Tak holt budeme muset jeste chvili vydrzet a doufat, ze treba nekdy otevrou. Druha z veci, ktere se staky, byl e-mail od prof. Simona. Radeji se nebudu prilis sirit o obsahu, akorat Vam prozradim, ze to co jsem sepsal, spravne nebylo :-) Takze me ceka psani nove. Doufam, ze nade mnou prof. Simon jeste nezlomil hul. No a ted Vam pisi tento e-mail.