Sobota, 19. listopadu

2005-11-19 USA

Tak už uplynul skoro měsíc, co jsem sem psal naposledy. Od té doby se toho moc nestalo. Po krátkém oteplení snad definitivně přišla zima a s ní jsme začali topit. Počasí je docela příjemé, akorát po cestě do školy a ze školy trochu mrzneme. Jak jsem doufal minule, topení nám naštěstí zapli i když to bylo trochu dobrodružné. Přijela k nám nějaká technička od plynařů zapla plyn a zkoušela topení. Nefungovalo. Čekala. Nefungovalo. Volala centrálu. Topení pořád nefungovalo. Pak si přinesla štafle, vlezla na půdu (ani jsem netušil, že ten barák půdu má) a něco tam možná čtvrt hodiny dělala. Pak slezla a zapla topení. A tentokrát --- fungovalo. Hurá.

Také jsme byli (tedy všichni mezinárodní studenti) pozvaní na večeři do nějaké jiné místní ,,univerzity''. Po dlouhé cestě mikrobusem do hlubokých lesů, jsme dorazili na místo. Zjistili jsme, že nás pozvali, aby jejich studenti viděli někoho z ciziny. Prý se někteří s žádným cizincem nesetkali. Takže se na nás šli podívat jako do zoo :-). Ale večeře byla dobrá. Jinak tuhle středu nás na jídlo prozměnu pozvala UNCG. Cíl akce jsem nepochopil, nejspíš aby jim studenti neumřeli hlady.

Tuhle středu ráno jsem oral. Opravdu. Sice to nebylo bramborové pole nýbrž jenom zahrádka před kostelem, ale i tak to bylo orání. Cílem bylo zorat kousek trávníku, dát tam plot a zasadit nové kytičky. Cíl podařilo naplnit jen zčásti --- zorali jsme kus trávníku. Plot jsme nenainstalovali, protože jsme nsvedli vykopat dostatečně hlubokou jamku na nosné tyče. Ani za pomoci moderní techniky. Mimo pracovní zkušenosti jsem učinil i pozorování, že někteří američani jezdí autem úplně všude. I když je cíl vzdálen třeba jen čtyřicet metrů...

Jo a tenhle pátek se mi na Šachách podařilo dvakrát za sebou porazit asi nejlepšího šachového hráče klubu. Tak mi to udělalo radost, že alespoň něco mi někdy jde :-)

A teď už jen v rychlosti: máme doma internet, na Davidův laptop jsem úspěšně (relativně) nainstaloval linux, blíží se Thanksgiving, Honza nás pozval na krůtu, a tak.