Nedele, 26. brezna

2006-03-26 USA
Od minule zpravy se toho stalo tolik, ze jsem uplne zapomnel "blogovat". Remote point se v mem prostoru nekona. Tedy, mozna ze jo, ale zatim o tom nevim. Navic jsem zjistil, ze presne ten prostor, na ktery jsem tak hrdy, je znam uz od, blahe pameti, Edmunda Hewitta (1943). Ach jo. Ale aspon me tesi, ze jsem ho konstruoval v podstate stejne jako Hewitt. Protoze ne vsichni jste nejspis nadseni matikou, uvedu jen klicove slovo pro znalce: irresolvability. Kazdopadne to vypada, ze ten svuj sedmnacty typ tady nenajdu, ale diplomku snad napisu. Uz mam tricet stranek. Sice jsou to neinovativni kecy, ale snad to bude stacit :-).

Na druhou stranu se deje spousta pozitivnich veci. Nedlouho po predchozim zapisu sem prislo jaro a s nim i konec topeni. Podarilo se mi vyplnit danove formulare (alespon federalni, statni budou jeste tvrdym oriskem) a uspesne jsme presunuli datum odletu z dubna na kveten. (Vzhledem k tomu, ze koncime v kvetnu, byl to celkem nutny krok :-)).

Minuly tyden tady byla ctyricata jarni topologicka konference. Mimo zajimavych prednasek (tri nebo ctyri se primo tykaly tech mych prostoru) bylo spousta jidla. Navic prijela z Prahy Jana Flaskova, z Mexika Michal Hrusak, z Auburnu Petra Sindelarova a ani nevim odkud Laszlo, takze se tady clovek docela domluvil cesky a mile popovidal se spriznenymi dusemi. Obecne mne prislo, jakoby anglictina skoro byla minoritnim jazykem. Mimo nas Cechu tady byla spousta Polaku a Rusu. Cela konference se ale moc vydarila (chudak Jerry Vaughan s tim mel spoustu prace).

Stalo se toho samozrejme jeste mnohem vic (a podstatnejsi veci), ale to necham az na priste...